Excite

Mooie vrouw funest voor relatie

Slimme mannen gaan opzoek naar een vriendin die minder mooi is dan zijzelf. De kans dat je relatie dan slaagt is namelijk een stuk groter dan als je vrouw veel aantrekkelijker is. Andersom kan het prima: vrouwen die een mooiere man uitzoeken kunnen een goede relatie uitbouwen.

Onderzoekers stuitten toevallig op dit fenomeen toen ze uitzochten of het waar is dat partners vaak ongeveer even aantrekkelijk zijn. Meer dan honderd stelletjes werden gefotografeerd, en vervolgens door een panel beoordeeld op uiterlijk. Sommige koppels waren al heel lang samen, anderen nog maar een paar weken.

Uiteindelijk bleken relaties waarin de vrouw als mooier werd beoordeeld vaak na een aantal maanden al op de klippen te lopen. Bij koppels waar de man juist betere looks had was dit probleem niet zichtbaar. Dat zou komen doordat aantrekkelijke vrouwen beseffen dat ze iets te kiezen hebben en vaak gaan voor kortstondige relaties.

De uitkomst van het onderzoek is toch wel vreemd te noemen. Mannen zijn vaak op zoek naar de mooiste dames terwijl vrouwen aangeven uiterlijk niet altijd het belangrijkst te vinden. De mate van aantrekkelijkheid is dus een slechte indicator. Hoe je aan het uiterlijk kan zien wie wel goed bij je past? Volgens de onderzoekers vormen mensen met een vergelijkbaar niveau van symmetrie in het gezicht goede stelletjes. Liniaal en passer meenemen dus op je volgende date.

Afbeelding: Flickr, gebruiker hawk684

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020