Excite

Het slikken van multivitaminen

Vitaminen zijn goed voor ons. Ze houden ons gezond en versterken onze weerstand en immuunsysteem. Vitaminen zitten in verse groentes, maar ook in vers fruit. Het is daarom belangrijk om gezond te eten. Toch halen steeds meer mensen hun dagelijkse hoeveelheid multivitaminen uit een potje. Is dit wel goed en gezond?

Vitaminen uit een potje

Vitamines zijn onmisbaar voor je gezondheid. Door het innemen van vitamines blijft je lichaam goed functioneren en blijft je gezondheid op peil. Veel van de benodigde vitaminen zitten in het dagelijks eten. Maar steeds meer mensen halen tegenwoordig hun multivitaminen uit een potje. Vitaminen uit een potje helpen je lichaam om de weerstand op te bouwen, wanneer je niet genoeg vers voedsel naar binnen krijgt. Vooral in de winterperiode hebben veel mensen een vitaminegebrek onder andere door weinig zonlicht. Daarnaast zijn mensen in de koude periodes ook vatbaarder voor kou en zijn extra vitaminen ook geen overbodige luxe.

Zijn multivitaminen wel zo gezond?

Toch is er steeds meer wetenschappelijk bewijs gevonden dat multivitaminen helemaal niet zo gezond zijn als wordt beweerd. Omdat de vitaminen kunstmatig worden gefabriceerd in de fabriek neem je onbewust ook veel synthetische stoffen op in je lichaam. Doktoren waarschuwen er dan ook voor dat vitaminen absoluut geen vervanger zijn voor vers voedsel.

Toch zijn multivitaminen niet alleen maar slecht. Zo wordt het aangeraden dat zwangere vrouwen aanvullend foliumzuur slikken. Weliswaar komt dit ook uit een potje, maar het verkleint de kans op een open ruggetje. Ook bij een bewezen vitaminegebrek raden doktoren de inname van bepaalde vitaminen aan.

Multivitaminen ter aanvulling, niet ter vervanging

Omdat ons voedsel niet meer zo gezond is als 30 jaar geleden, slikken steeds meer mensen multivitaminen. Toch kun je veel invloed hebben op je eigen voedingspatroon en door het eten van vers groente en fruit er toch voor zorgen dat je voldoende vitaminen binnen krijgt. Ga gewoon een keertje niet naar de snackbar, maar kook zelf je gezonde en verse maaltijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020