Excite

Natalia Vodianova showt rock-chick mode

Russisch supermodel Natalia Vodianova vult haar dagen niet alleen met het geld binnenhalen voor arme kinderen; ze staat af en toe ook nog model voor campagnes en tijdschriften, zoals bijvoorbeeld voor V Magazine, waarin ze zich helemaal onder laat dompelen in de wereld van rock chicks.

Stylist Nicola Formichetti heeft Natalia voor deze shoot gekleed in Armani Privé, Givenchy Haute Couture en Dior Haute Couture. De shoot is bedoeld om haute couture naar jongeren te brengen. Nu lijkt die tak van de mode nog vooral bedoeld voor oudere mensen en de mode-industrie ziet dat graag anders. Door een jong topmodel te gebruiken en de campagne anders in te kleden dan gebruikelijk, hopen ze op veel succes.

Overigens is de keuze voor Natalia Vodianova wel een klein beetje opvallend; hoewel ze nog maar 27 jaar oud is, heeft ze wel al drie kinderen. Hiermee leeft ze een compleet ander leven dan de meeste topmodellen.

Hedi Slimane is verantwoordelijk voor de foto’s. Ook die naam is niet willekeurig gekozen; hij zorgde ervoor dat Dior Homme synoniem werd met superstrakke jeans. Hopelijk kan hij datzelfde effect met deze shoot ook sorteren.

Er is echter één ‘maar’ waar rekening mee gehouden moet worden: zelfs als deze shoot jongeren ervan kan overtuigen dat haute couture ook iets voor hen is, dan blijft het de vraag wie van hen in de gelegenheid is om ook het bijbehorende prijskaartje te kunnen betalen. Zolang daar geen verandering in komt, zal het aantal jongeren dat voor haute couture gaat waarschijnlijk ook wel een beetje achterblijven.

Afbeelding: Flickr account nokato

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021