Excite

Nederlander dol op junkfood

Dat junkfood slecht is voor de gezondheid hoef je de gemiddelde Nederlander niet te vertellen: over het algemeen weten we heel goed wat we beter kunnen laten staan. Toch blijken Nederlanders zo dol te zijn op junkfood, dat we de slechte invloed op de gezondheid en de lijn maar voor lief nemen!

Deze verrassende conclusie trekt onderzoeksbureau Synovate op basis van een internationaal onderzoek met betrekking tot fastfood. Voor dit onderzoek werd gevraagd naar de snackgewoontes van mensen en de mate waarin zij op hun gezondheid letten. Maar liefst 75% van de Nederlanders geeft aan op te letten met wat ze eten, maar een groot deel van die groep is zeker niet van plan om junkfood te laten staan.

Met name jongeren blijken fervente liefhebbers van junkfood. Zij eten regelmatig een vette hap. Een deel van hen geeft wel aan extra te sporten om zo de negatieve invloeden van junkfood enigszins tegen te gaan. Ook vrouwen en hoogopgeleiden houden wel van een lekkere burger op z’n tijd. Zij gebruiken junkfood bovendien als troostmiddel.

Overigens zijn Nederlanders niet de enigen die junkfood maar al te graag op het menu houden. Onder Amerikanen en Engelsen blijkt zo’n 44% niet bereid junkfood op te geven. De Bulgaren spannen echter de kroon: ruim twee derde van de Bulgaren peinzen er niet over om junkfood te laten staan.

Bang voor een te zwaar Nederland hoeven we voorlopig echter nog niet te zijn: de helft van de Nederlanders geeft wel aan minder te gaan eten als de weegschaal te ver doorslaat.

Afbeelding: Flicr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021