Excite

Nederlanders houden van traditionele bruiloft

De meeste Nederlanders kiezen het liefst voor een traditionele bruiloft. Hiervoor willen ze graag wat geld uitgeven: een gemiddelde van €12.500 per bruiloft, inclusief huwelijksreis, is eerder regel dan uitzondering.

De financiële crisis heeft in de meeste gevallen dan ook helemaal geen invloed op de invulling van de bruiloft en de omvang hiervan. Met name de traditionele kenmerken van een bruiloft – zoals de aanwezigheid van bruidsjonkers en bruidsmeisjes, worden in ere gehouden. In slechts 10% van de gevallen wordt ook gekozen voor een bruiloftsverzekering.

Ook het aanzoek wordt in de meeste gevallen traditioneel gehouden: meer dan de helft vraagt de ander door door de knieën te gaan en dat gebeurt meestal niet in het bijzijn van anderen. Een ruime meerderheid trouwt in gemeenschap van goederen en meestal treden de (schoon-)ouders op als getuigen.

De trouwlocatie blijft weinig origineel, hoewel hier verandering in te zien is: nog ongeveer de helft van de mensen kiest voor het stadhuis. Een kasteel of landhuis groeit in de belangstelling, maar komt met een procent of zes, zeven nog niet in de buurt van het stadhuis.

Een gemiddelde bruiloft kan rekenen op ongeveer 115 gasten. Zo’n 84% nodigt met plezier ook collega’s uit. Verder zijn familie en vrienden graag geziene gasten die ervoor zorgen dat de bruiloft voor de bruid en bruidegom de dag van hun leven worden.

Afbeelding: Flickr account 96dpi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021