Excite

Nederlandse mannen zijn praktisch én ijdel

De Nederlandse man is best ijdel, maar wil niet dat die ijdelheid teveel tijd kost. Daarom zijn mannen vooral efficiënt in hun dagelijkse verzorging.

Dat de Nederlandse mannen behoorlijk ijdel zijn, blijkt uit een onderzoek van Discovery Channel. Zij ondervroegen bijna 3800 mannen en maar liefst 84% van die mannen gaf aan er graag goed uit te zien. Dit ‘goed uitzien’ werd met name bepaald door een goede verzorging van de huid.

Een groot deel van de mannen denkt ook dat een verzorgd uiterlijk goed kan zijn voor hun carrière. Ook vinden zij het prettig om er voor anderen – en dan het liefst hun partner of andere vrouwen – aantrekkelijk uit te zien.

Om ervoor te zorgen dat ze er aantrekkelijk en verzorgd uitzien, neemt 75% van de mannen dagelijks een bad of douche en bijna de helft van de mannen was ook dagelijks het haar. 85% gaat dagelijks voor schone onderbroeken, terwijl slechts 60% opteert voor het dagelijks verversen van de sokken. Broeken en schoenen worden veel minder vaak afgewisseld; die draagt men zonder problemen meerdere dagen achter elkaar.

Overigens is het niet zo dat de mannen ook allemaal tevreden zijn met hun uiterlijk. Zo’n 66% van de mannen was liever wat gespierder en wat slanker en van die groep is een derde nog wel eens jaloers op andere mannen, die dat wel zijn. Een ruime meerderheid van de mannen blijft echter van mening dat persoonlijkheid belangrijker is dan uiterlijk, dus de noodzaak om ook daadwerkelijk slanker of aantrekkelijker te worden, is niet altijd even groot.

Afbeelding: Flickr account albany_tim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021