Excite

Nederlandse vrouw maakt toilet schoon voor visite

Nederlandse vrouwen houden erg van schone toiletten. Tenminste, als er visite komt. 40 procent van de vrouwen maakt net voor de visite komt het toilet altijd nog even schoon. Een derde van de vrouwen zou zelfs van haar toiletbril durven eten.

Deze resultaten komen naar voren in de huishoudenquête die Vrouwonline uitvoerde onder ruim 1400 van haar bezoeksters. Over het algemeen wordt het toilet vooral schoon gemaakt als er familie of vrienden op bezoek komen. Een groot deel van de vrouwen – bijna een derde – heeft sowieso geen moeite met onverwachts bezoek, omdat haar huis er altijd tiptop uit ziet. Voor zeven op de tien vrouwen is dat niet het geval. Zij verontschuldigt zich, ruimt snel nog wat op of probeert het bezoek af te wimpelen.

Opvallend is dat ruim de meerderheid van de vrouwen echt voldoening haalt uit huishoudelijk werk. Het leukste klusje blijkt koken te zijn; bijna een derde van de vrouwen doet dat het liefst. Ook het bijbehorende opeten blijkt erg geliefd.

13 procent van de vrouwen besteedt het huishouden uit, omdat ze in haar vrije tijd niet met zulke dingen bezig wil zijn. De helft gaat hierin voor een werkster, de andere helft krijgt regelmatig moeder op bezoek. Mensen die het werk niet uitbesteden, doen dit meestal niet vanwege de kosten of omdat ze geen vreemden in hun huis willen hebben.

Afbeelding: Flickr account drcorneilus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020