Excite

Nerds zijn weer sexy

Nerds mogen dan lange tijd uit de gratie zijn geweest; tegenwoordig zijn ze stiekem toch best weer heel erg sexy. Vrouwen vallen tenminste veel sneller voor een nerd dan voor het ‘sportschooltype’. Er is dus nog hoop!

Als je naar films of TV kijkt, dan lijkt het wel of vrouwen maar één type hebben: lang, gespierd en donker. Dat dit beeld van de macho-man als ideale man vooral voor dit soort kringen geldt en niet representatief is voor wat de ‘gewone’ vrouw wil, blijkt uit een rondvraag onder 2500 vrouwen. Daaruit blijkt namelijk dat juist het wat meer nerderige type veel geliefder is. Soft is helemaal niet slecht.

Voor mannen moet dit een grote opluchting zijn; er zijn niet zo heel veel mannen die voldoen aan het stereotype ‘Hollywood-man’ en nu blijkt dat het zeker niet zo is dat deze mannen nooit een leuke vrouw zullen kunnen versieren.

Als een man naast een wat meer softe look ook nog een ongeschoren gezicht heeft én gevoelig is, dan scoort hij helemaal punten. Zeker bij vrouwen die het fijn vinden om lekker samen even een filmpje te kijken, waarbij het niet erg is als de man ook een traantje laat.

Andere bijzondere kenmerken die goed scoorden bij gewone vrouwen zijn het hebben van een bril, grijs haar, een favoriete sportclub en – en dat moet veel mannen gerust stellen! – vetrolletjes. Een man met mankementen wordt op alle fronten hoger gewaardeerd dan een perfecte man!

Afbeelding: Flickr account adpowers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021