Excite

Een nieuw jaar, een nieuw dieet

Het meeste gehoorde goede voornemen is ieder jaar opnieuw gewicht verliezen. Helaas voor velen begint een nieuw jaar en het nieuwe dieet op 1 januari en eindigt het gezonde voornemen vaak alweer op 2 januari. Voor de doorzetters zijn er vele diëten en dieetgoeroes om uit te kiezen. Welk type dieet is voor jou weggelegd en wat zijn de trends?

Afvallen in het nieuwe jaar: welk dieet?

Hoewel vele mensen zich ieder nieuw jaar wagen aan een nieuw dieet, blijkt uit onderzoek dat maar 1 op de 5 mensen het ook daadwerkelijk volhoudt. Als jij deze statistieken persoonlijk wat wil verhogen, dan kan dat door een dieet te volgen wat past bij jouw levensstijl. Er is de afgelopen jaren een wildgroei aan diëten ontstaan, maar de grootste trends in dieetland blijven toch de volgende twee.

Koolhydraatarm of eiwitrijk dieet

Diëten die zich in het verleden hebben bewezen zijn koolhydraatarme en eiwitrijke voedingspatronen. Dat houdt in het kort in dat je weinig pasta, aardappelen en brood eet, maar daarentegen wel relatief veel vlees en eieren. Bovendien geldt, zoals bij vrijwel ieder dieet dat je ruim 200 gram groenten en fruit moet eten. Even aanpassen dus! Diëten die zich richten op minder koolhydraten zijn bijvoorbeeld het South Beach dieet, de Weight Watchers en de Nederlandse Dokter Frank.

Minder eten

Een simpele oplossing om gewicht te verliezen is gewoon minder eten dan je gewend bent. Op dat principe baseert dieetgoeroe Sonja Bakker zich bijvoorbeeld. Halveer je dagelijkse hoeveelheid aardappels en vlees en neem als tussendoortje fruit in plaats van zoetigheid. Drink voldoende en blijf gevarieerd eten. Dus niet iedere dag hetzelfde ontbijt en lunch. Ook hier geldt dat je veel groente moet blijven eten.

Gezond eten en sport

Sporten, hoe vervelend ook, is essentieel als je gewicht wil verliezen. Niet alleen zal het je helpen om meer af te vallen, maar ook bevordert het je spijsvertering en krijg je er meer energie van. Belangrijk dus om ook de motivatie om ook in een nieuw jaar je dieet vol te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021