Excite

Nieuw medicijn voor herstel MS-patiënten

Uit een groot internationaal onderzoek is gebleken dat een nieuw medicijn dat helpt de ziekte multiple sclerose tot stilstand te brengen, ook een kans heeft op herstel van verloren functies. Het gaat om het medicijn Tysabri en het onderzoek werd gehouden bij mensen die dit middel gebruiken.

In Nederland zijn er ongeveer 500 mensen die Tysabri gebruiken. In één op de drie gevallen bleek er een duidelijke aanhoudende verbetering van de gezondheid te zijn. Het medicijn blijkt vooral goed te zijn voor mensen die last hebben van terugkerende aanvallen. Voor patiënten die hier veel last van hebben is het middel Tysabri echt een doorbraak. De medicatie zorgt voor de mogelijkheid dat patiënten helemaal vrij zijn van hun ziektebeeld. Dat is voor hen dus een heel goed teken.

MS, of Multiple Sclerose, is helaas nog steeds niet gemakkelijk te behandelen. Er zijn ook patiënten die niet of nauwelijks reageren op Tysabri. Zij hebben waarschijnlijk een andere behandeling nodig. Toch is de uitkomst van dit onderzoek zeer positief.

In maart 2009 kwam het medicijn Tysabri in het nieuws, omdat er in Amerika verband werd gebracht met een dodelijke herseninfarct. Alle proeven werden toen wereldwijd stilgezet. In Amerika overleden er twee mensen aan een herseninfarct. In Nederland niemand.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021