Excite

Nieuwe rage Zumba

De nieuwste rage op Fitnessgebied is Zumba. Een nieuwe danssensatie waarbij verschillende latindansen door elkaar worden gebruikt. Het is de nieuwe manier om calorieën te verbranden.

Bij Zumba ben je met je hele lichaam bezig en verbrand je snel calorieën. Daarnaast zijn de bewegingen doorgaans erg makkelijk en voor iedereen goed te volgen. De dansbewegingen wisselen van echte aerobic bewegingen, naar de wat rustigere relaxte muziek. Je bent tegelijkertijd aan het fitnessen en aan het dansen, terwijl je naar swingende, ritmische muziek luistert. De dansen cumbia, merenque, salsa en reggaeton worden gecombineerd met fitnessoefeningen die snel en doeltreffend zijn. De mensen die Zumba reeds hebben ontdekt zijn allemaal erg enthousiast. Ze vinden de manier van bewegen ontzettend leuk. Daarnaast is het in groepsverband, wat voor veel mensen erg motiverend werkt. Wel is een vereiste dat je latin muziek leuk vindt, omdat er anders waarschijnlijk weinig aan is.

In Nederland is Zumba nog heel erg op opkomst en wordt het nog lang niet overal in groepsverband gegeven. Toch groeit het in Nederland steeds meer en zijn de groepslessen al ruim van tevoren helemaal volgeboekt. Er zijn ook veel DVD’s te kopen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan met Zumba. Sommige vriendengroepen maken speciale Zumba-middagen met deze DVD’s, zodat ze thuis in groepsverband kunnen bewegen en mee kunnen doen aan Zumba.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021