Excite

Nieuwjaarsduik 2011 gaat voor record

In december starten in aller ijl de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik. Zo ook dit jaar. Naar verwachting gaan er op de eerste dag van 2011 meer mensen het water in dan ooit tevoren. Zaterdag zijn de officiele certificaten Nieuwjaarsduik 2011 uitgereikt in Scheveningen.

In de Zuid-Hollandse badplaats werd in 1965 voor het eerst een Nieuwjaarsduik gehouden. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd was dit niet de eerste Nieuwjaarsduik in Nederland; die vond 5 jaar eerder al plaats in Zandvoort.

Dit jaar verwacht de organisatie dat meer dan 30.000 deelnemers het koude water in zullen gaan. Vorig jaar vestigde de Nieuwjaarsduik ook al een record. Toen deden 63 gemeentes mee met deze barre traditie en kwamen er ruim 25.000 helden opdagen. Ook trekt de Nieuwjaarsduik veel toeschouwers, omdat naast de standaard zwembroeken, badpakken en bikini's de deelnemers vaak in ludieke outfits het water in gaan. Zo waren er vorig jaar onder andere kabouters en een grote groep muizen die de sprong waagden.

Voor sommigen levert de Nieuwjaarsduik meer op dan een goed begin van het jaar. In 2009 werd de 17-jarige Luca Prins een beroemdheid in Nederland nadat ze gefotografeerd werd tijdens de duik. Zoals het echte helden betaamt droeg het meisje een zomerse bikini. Ze kwam op de voorpagina van de Telegraaf te staan en mannelijk Nederland was direct verkocht. Luca Prins werd bedolven onder de aanbiedingen en kon zelfs voor Playboy poseren. Goed nadenken dus voor je iets uit de kast trekt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker PjotrP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021