Excite

Nieuwste trend: hongervakantie!

De meeste mensen zien hun vakantie toch vooral als een periode om te genieten. Veel leuke dingen doen, uitrusten en ook net even wat lekkerder en uitgebreider eten dan je normaal gesproken gewend bent. Als dat jouw idee is van een lekkere vakantie, dan is de nieuwste trend op dieetgebied waarschijnlijk niets voor jou. Dat is namelijk het hongerdieet.

Het hongerdieet is eigenlijk heel eenvoudig: je verblijft in een ontzettende luxe spa, waar je alles hebt wat je je maar kunt wensen. Behalve eten. In ruil daarvoor krijg je wel een garantie, namelijk dat je absoluut afvalt. En het is ook niet zo dat er helemaal geen eten is; soms krijg je een handvol nootjes. Wel is het dan de bedoeling dat je daar kilometers op loopt. Doe je niets, dan krijg je in de meeste gevallen ook helemaal niets.

Het dieet richt zich echt op het verliezen van gewicht en is al erg populair bij beroemdheden. Beyoncé verloor in korte tijd 10 kilo en ook Sarah Ferguson probeerde het eens. Echt leuk is niet, maar de resultaten zijn er wel naar. Het is echter in de praktijk moeilijk om het gewicht er ook af te houden, want terwijl het relatief makkelijk is om je erop te concentreren als je verder niets anders te doen hebt, is het dieet bijna niet houdbaar als je gewoon op een normale manier je drukke dagen door probeert te komen.

Afbeelding: Flickr account lululemon athletica

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021