Excite

Nieuwste trend: rood haar

Rood haar is de allernieuwste trend op het gebied van kapsels. Dit is met name dankzij Christina Hendricks en Erika van Thielen, twee bekende Belgen die deze bijzondere kleur weer helemaal terug hebben gebracht. Het zal dan ook niemand verbazen dat rood dé haarkleur van dit moment is.

Dat rood al erg populair is onder veel mensen, blijkt uit de verkopen. De supermarkten merken al een enorme toename in de verkoop van roodachtige kleuren. Ook kapsalons geven aan dat ze merken dat er meer vraag is naar roodtinten. Zeker in vergelijking met vorig jaar is een vurig kopje weer echt helemaal terug.

Rood haar is in principe voor iedereen weggelegd, maar je moet wel uitkijken voor welke tint je gaat. Je huidtint bepaalt namelijk voor een groot deel welke tint je kunt hebben. Als je een vrij bleke huid hebt, dan staat abrikoos of koper je het allerbeste. Wie een wat meer olijfkleurige huid heeft, kan bijvoorbeeld kiezen voor mahonie. Vurig rood staat weer het beste bij mensen met een donkere huid.

Wie kiest voor een mooie rode haarkleur, zal wel regelmatig onderhoud moeten plegen. Een rode haartint kan namelijk snel vaag worden en dat is zonde. Voor een mooi resultaat ga je dus regelmatig naar de kapper, of werk je je tint elke paar weken bij. Dan zie je er altijd stralend uit!

Afbeelding: Flickr account kevindooley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021