Excite

Ochtendmisselijkheid is een teken van intelligente baby

Uit een recentelijk Canadees onderzoek is gebleken dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap last hebben van ochtendmisselijkheid, vaker een kind krijgen met een relatief hoog IQ. De resultaten van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het Britse tijdschrift New Scientist.

De onderzoekers van Hospital for Sick Children in Toronto ondervroegen 120 vrouwen over hun klachten tijdens de zwangerschap van enkele jaren geleden. Daarna lieten ze de kinderen van de vrouwen, die inmiddels tussen de drie en zeven jaar oud waren, een intelligentietest doen.

Uit het onderzoek bleek dat kinderen doorgaans een hoger IQ hebben als hun moeder tijdens de zwangerschap last had van ochtendmisselijkheid en duizeligheid. Hoe heftiger de klachten van de moeder, hoe hoger het IQ bleek te zijn van het kind. Dit is een opvallend resultaat. De onderzoekers vermoeden nu dat door de ochtendmisselijkheid de hersenen van de foetus worden beschermd. Hoofdonderzoekster Irena Nullman zegt: ‘Onze bevindingen suggereren een link tussen ochtendmisselijkheid en een verbeterde ontwikkeling van de hersenen bij het nageslacht. Maar ochtendmisselijkheid is een wijd verbreid en fascinerend fenomeen dat nog verder onderzocht moet worden.’

Afbeelding: FlickrCC

Lees hier meer onderzoeken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021