Excite

Je ogen laseren: iets voor jou?

Voor veel mensen die nu een bril of lenzen dragen, is het een langgekoesterde droom: je ogen laseren en nooit meer iets te maken te hoeven hebben met een hulpmiddel. Gewoon direct als je uit je bed komt alles om je heen kunnen zien. Nu ogen laseren steeds betaalbaarder wordt, wordt de drempel om het te laten doen ook steeds kleiner.

Veiligheid voor alles

Een ding is belangrijk als je overweegt je ogen te laten laseren: veiligheid. Het kan namelijk mis gaan. Hoewel de procedure relatief eenvoudig is, als deze door specialisten wordt uitgevoerd, bestaat altijd de kans dat er iets mis gaat. Ook het helingsproces kan per persoon verschillen. De een heeft na een paar dagen al nergens last meer van, de ander houdt wekenlang het gevoel zand in de ogen te hebben.

Als je overweegt je ogen te laten laseren, is het dus van essentieel belang dat je gaat voor een kliniek die een goede staat van dienst heeft. Zoek altijd naar reviews over een kliniek. Staar je niet blind op de prijs; een hoge prijs hoeft evenmin iets te zeggen als een lage prijs. Kijk liever naar objectieve beoordelingen of ervaringen van anderen.

Hoe werkt ogen laseren?

Als je je ogen wilt laten laseren, dan moet je wel over stalen zenuwen beschikken. Hoewel je ogen worden verdoofd, ben je er gedurende de hele procedure 'bij'. Je krijgt precies te horen wat er gebeurt en wat de volgende stap is. De specialist zal je de lens van je oog optillen en laseren. Daardoor kun je weer goed zien, zonder lens of bril. Heb je erg last van zenuwen, dan kun je ook een rustgevend middel krijgen.

Is je ogen laten laseren iets voor jou?

Zelfs als je je ogen wilt laten laseren, is dit niet automatisch mogelijk. Ooglaseren is alleen mogelijk als je een sterkte hebt tussen de -10 en +4 en een cilinder van maximaal -6. Ook moet je ouder zijn dan 18 jaar en mag je geen last hebben van suikerziekte, staar, reumatische aandoeningen of een aantal andere problemen. Ook een zwangerschap vormt een gevaar voor de behandeling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020