Excite

Om je vingers bij af te likken? Een chocolade-ervaring mag wat kosten

Rond speciale dagen bereiken lekkernijen in bijzondere vormen de supermarkt en bakkerij. Taarten in de vorm van kerstbomen, banketstaven in hartvorm, of chocolade in de vorm van een vriendelijk kijkende haas. De meest bekende variant is misschien wel de chocoladeletter: ruim 100 gram typisch Nederlands genot.

Op speciale momenten verwennen we onszelf met extra bijzondere chocola. We kopen grote brokken met extra grote stukken hazelnoot bij de bakker, maken in workshops onze eigen bonbons, kiezen voor puurder dan puur of kopen alleen eerlijke handel. Zo smaakt de chocola nog lekkerder.

Een Amerikaanse chocoladeproducent gaat nog een stapje verder, en maakt van het eten van chocola een ware ervaring. Voor omgerekend 22 dollar heb je je mond gevuld met een truffel van diepbruine, bijna pure chocola en karamel, met daarop een flinterdun laagje eetbare parelstof. Om je vingers bij af te likken, toch? Al was het maar om ook van dat laatste beetje truffel, dat de waarde heeft van een chocoladereep in de supermarkt, te genieten.

Je zintuigen gebruiken en alles te proeven, liefst zonder daarmee mensen of de natuur te beschadigen, daar gaat het de makers van deze truffels om. De truffels worden per twaalf stuks verkocht voor $275,00. Ze worden gepresenteerd in een doorzichtige verpakking waarin parels drijven en waarin je, nadat de truffels op zijn, je sieraden of andere schatten kunt bewaren. En het zal je misschien niet verbazen: het bedrijf dat deze chocoladetruffels maakt wordt gerund door vrouwen.

Afbeelding: vosgeschocolate.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021