Excite

Ongezond eten werkt verslavend

Heb jij ook wel eens het idee dat je niet kunt stoppen met het eten van ongezonde dingen? Dat kan best kloppen! Ongezond voedsel blijkt namelijk verslavend te zijn door het gebruik van een bepaalde combinatie vetten, suikers en zouten!

Als je deze combinatie binnenkrijgt, dan wordt er een groot aantal neuronen in de hersenen geactiveerd. Dit zorgt er vervolgens voor dat je een grotere drang krijgt om te eten, zo wijst het onderzoek van David Kessler, voormalig voorzitter van de Amerikaanse Commissie voor Gezondheid, uit.

Het lastige punt is dat deze verslavende combinatie ook een bepalende invloed heeft op de smaak; de juiste balans is het lekkerst, maar zorgt ook voor de drang om nog meer te eten! Zo blijken bijvoorbeeld chips en eten van McDonalds ontzettend verslavend te zijn.

Deze resultaten zorgen ervoor dat de voedingsmiddelenindustrie nog meer onder vuur komt te staan. Zij maken het de consument steeds moeilijker om verleidingen te weerstaan. Bovendien worden porties eten steeds goedkoper, groter en ongezonder. Dit zorgt er weer voor dat de samenleving steeds dikker wordt. Afvallen wordt moeilijker, omdat de ongezonde producten de gezonde varianten uit de markt prijzen.

Gelukkig kun je in Nederland nog volop gezonde producten kopen. Wel kan het verstandig zijn – als je wilt afvallen – om altijd ook de etiketten te lezen, zodat je precies weet wat je eet!

Afbeelding: Flickr account Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021