Excite

Onontdekte indianen-stam in regenwoud Brazilië

Door de ontwikkeling van de techniek de afgelopen honderd jaar kunnen we ons bijna niet voorstellen dat er onontdekte gebieden zijn op de wereld. Vliegtuigen, radarbeelden, satellieten; we hebben alles nu echt wel gezien. Of toch niet? In het Braziliaanse regenwoud is een stam ontdekt die nog nooit contact met de buitenwereld zou hebben gehad.

Vlakbij de grens met Peru zijn foto's gemaakt van een groep indianen met manden vol cassaves en papaya's, die ze geoogst hebben in hun moestuinen. De groep kijkt op de foto vol verbazing omhoog naar de fotocamera. Niet gek natuurlijk, als je nog nooit contact met mensen van buiten het regenwoud hebt gehad.

Survival International bracht deze informatie naar buiten. Die organisatie komt op voor inheemse volksstammen en heeft toestemming gekregen de foto's voor een campagne te gebruiken. 'Het gaat om een groep van dertig, veertig mensen in de buurt van de grens met Peru,' zegt Nellie Werner van Survival International Nederland tegen De Telegraaf. 'Waarschijnlijk gaat het om een groep die is afgesplitst van een andere stam.'

Hoewel de gefotografeerde indianen te zien zullen zijn in de BBC documentaire Human Planet, zal het leven van de stam niet veranderen. Volgens Werner is er geen contact gemaakt met mensen zelf en zal de locatie niet bekend worden gemaakt. Het Braziliaanse regenwoud is één van de weinige plekken ter wereld die nog niet volledig in kaart zijn gebracht. Wie weet wat er in de komende jaren nog meer gevonden wordt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Roberto Arias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021