Excite

Ontdekking eiwit dat kanker verspreidt

Er is een belangrijke doorbraak gedaan in het onderzoek naar kanker. Wetenschappers hebben een belangrijk enzym ontdekt dat achter de verspreiding van kanker zit. Een enzym is ook wel een eiwit dat een reactie in het lichaam doet versnellen. Volgens wetenschappers is dit een vondst waar al jaren naar werd gezocht.

Het gevonden enzym heet LOX. Het enzym zendt signalen uit om het lichaam voor te bereiden op de kanker. Zonder dit proces zou kanker zich niet kunnen ontwikkelen in het lichaam. Dit werd ontdekt toen de onderzoekers borstkanker bij muizen bestudeerden. Ze zijn ervan overtuigd dat hetzelfde proces ook bij mensen en andere vormen van kanker plaatsvindt.

90% van de doodsoorzaak van kanker heeft te maken met uitzaaiingen. Door de ontdekking van dit eiwit kan er makkelijker worden gezocht naar een oplossing tegen kanker. Als er een manier gevonden kan worden om het uitbreiden te stoppen, dan zal dat een grote sprong zijn in de geneeskunde.

Om kanker te kunnen genezen is het grote noodzaak om te begrijpen waar het vandaan komt. Door deze nieuwe ontdekking is de wetenschap een stap dichterbij gekomen om uitzaaiingen en kanker te voorkomen of genezen. Er wordt nu een nieuwe fase gestart, waarbij er een manier moet worden gevonden om het LOX-eiwit te stoppen.

Peiling: Wat denk je van het onderzoek naar het eiwit achter kanker?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021