Excite

Ontwerper Givenchy vervangt John Galliano

Dior is hard op zoek naar een vervanger voor de in opspraak geraakte John Galliano en lijkt haar pijlen gericht te hebben op Riccardo Tisci van Givenchy. Hoewel het bericht al op diverse plekken bevestigd is, wil Dior er zelf nog niets over zeggen.

Tisci heeft zijn plek in de modewereld meer dan verdiend. Hij begon in 2005 bij Givenchy en heeft het merk eigenhandig in een nieuwe richting gestuurd, die ervoor heeft gezorgd dat het merk aanzienlijk is gegroeid.

Tisci gaf gisteren zelf tijdens de presentatie van de nieuwe Givenchy-collectie nog aan dat hij blij was waar hij zat. Een goede plek bij Dior is echter voor bijna elke ontwerper een droom. Tisci is overigens niet de enige die in de race is voor de felbegeerde job; ook Alber Ebaz van Lanvin is een goede kanshebber.

John Galliano verspeelde zijn plek bij Dior twee weken geleden toen hij werd opgepakt vanwege antisemitische uitlatingen. De man zou vrouwen bedreigd hebben en hebben geroepen dat hij fan was van Hitler. Ook gaf hij aan dat de vrouwen zo lelijk waren, dat zij en hun families beter dood konden zijn. Galliano ontkende de verhalen, maar op videomateriaal is toch wel duidelijk te horen dat de – overigens compleet dronken – ontwerper nogal vuige taal uitslaat. Galliano werd per direct op non-actief gezet en moet later dit jaar voor de rechter verschijnen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker [puamelia]

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021