Excite

Onzekerheid leidt tot vreemdgaan

Mannen en vrouwen die onzeker zijn in de slaapkamer zullen hun partner sneller bedriegen dan zelfverzekerde types. Deze opvallende conclusie wordt getrokken op basis van een onderzoek van de Universiteit van Indiana.

De Amerikaanse onderzoekers legden een vragenlijst voor aan respectievelijk 506 en 416 monogame mannen en vrouwen. Zij hadden een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en de helft van hen was getrouwd. Alle proefpersonen vulden vragen in over hun seksleven en de kwaliteit van hun relatie.

De proefpersonen dienden ook aan te geven of zij hun partner ooit hadden bedrogen. Daaruit bleek dat 23 procent van de mannen een scheve schaats had gereden en 19 procent van de vrouwen ooit een slippertje maakte.

Mannen en vrouwen met seksuele problemen hebben een grotere kans om vreemd te gaan. Mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozingen en impotentie hebben een verhoogde kans van zes procent om in een ander bed te belanden. Vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen of zich niet lang opgewonden voelen, hebben een extra kans van 8 procent om hun partner te bedriegen.

Volgens onderzoekster Kristen Mark gaan mensen die last hebben van seksuele onzekerheid sneller vreemd omdat zij snakken naar anonimiteit. "Wie twijfelt aan zijn bedprestaties wil zorgeloos kunnen vrijen. Dat lukt het best met een man of vrouw die niet op de hoogte is van hun seksgeschiedenis."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021