Excite

Met oogproblemen naar de oogarts

Een oogarts is een gespecialiseerde arts die met mensen van allerlei leeftijden werkt met verschillende oogklachten. Zo kunnen veel ouderen last hebben van staar of hebben ze een afstervende oogzenuw waardoor hun zicht verminderd. Ook kinderen die scheel kijken of een lui oog hebben of andere klachten, kunnen terecht bij de oogarts.

Wat doet een oogarts?

Voor veel mensen is de drempel hoog om naar een oogarts te gaan. Ze vinden het angstaanjagend om aan hun ogen onderzocht te worden en zeker wanneer er dingen mee moeten gebeuren, zoals het toedienen van druppels of misschien zelfs een operatie. Het resultaat is dat mensen vaak veel te lang doorlopen met hun oogklachten en de symptomen daardoor langzaam kunnen verergeren. Toch is het helemaal niet gek om naar een oogarts te gaan. Niet alleen is een oogarts gespecialiseerd in het verhelpen van oogklachten, hij zorgt er ook nog eens voor dat je je zicht kunt behouden of misschien zelfs wel kunt verbeteren.

Gediplomeerd chirurg

Oogarts worden is een zeer zwaar traject. Je moet je eerst specialiseren tot chirurg voordat je verder wordt geschoold tot oogarts. Oogartsen beschikken over een zeer nauwkeurige motoriek en ook hun eigen zicht is over het algemeen erg scherp. Dit moet ook wel aangezien ze veel met microscopisch apparatuur werken op een zeer klein zenuwgebied. Ze kunnen zich dan ook niet veroorloven om fouten te maken. De oogarts werkt nauw samen met de opticien en oogheelkundig assistent bij de behandeling van een patiënt. Op deze manier wordt aan iedere patiënt de meest optimale zorg geboden.

Meest voorkomende oogklachten

Zeer bekende oogklachten waar een oogarts wordt ingeschakeld zijn het verhelpen van staar, loensende kinderen, lui oog, kleine laserbehandelingen of zelfs in extreme gevallen oogtransplantaties. Bij een oogarts kom je niet zomaar terecht. Je moet er naar door worden verwezen door de huisarts. Ga dus met oogklachten zo snel mogelijk naar de huisarts, zodat je zo goed mogelijk geholpen kan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021