Excite

Ophef pikante reclame

Het kledingmerk Jack Wills had een nieuwe reclamecampagne. Hierop zie je een halfnaakte vrouw met het ondergoed aan van het merk. Het model zit op een bed en ze heeft zo’n houding dat je eigenlijk niets van haar ziet. Toch is er in Engeland behoorlijke ophef over de reclame. Het zou openlijke seksuele beelden tonen.

De campagne van Jack Wills richt zich vooral op tieners en studenten. Dit is dan ook de reden dat veel mensen erg kwaad zijn over de reclameafbeelding. Het bedrijf wilde voor dezelfde sensuele prikkels zorgen die mooi weer veroorzaken. De meeste mensen vinden het echter geen geschikte foto voor de doelgroep.

De Reclame Code Commissie in Engeland heeft minstens negentien klachten gekregen van mensen die zich zorgen maakten om de pikante reclame. Mensen gaven aan dat ze de reclame zeer ongepast vonden en dat er echt iets aan gedaan moest worden. Er zijn dan ook maatregelen genomen. De posters zijn uit openbare ruimtes verdwenen en ook de website van Jack Wills is aangepast. Nu zijn er minder sexy foto’s te zien en is het kledingstuk nog steeds duidelijk in beeld.

Er wordt altijd gezegd dat slechte reclame ook reclame is. De kans is dus aanwezig dat Jack Wills dankzij alle ophef veel meer kleding zal verkopen. Wie weet pakken al deze klachten dan ook goed uit voor het modebedrijf.

Afbeelding: Flickr account carbon ape

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021