Excite

Oplichting in de horeca: laat je niet vangen!

Volgens de consumentenbond vindt er nogal wat oplichting in de horeca plaats. Zo zijn er café’s die in plaats van Spa Rood, kraanwater serveren waar koolzuur aan toe wordt gevoegd. Consumenten worden hiermee flink in de maling genomen. De kwaliteit van het leidingwater in Nederland is overigens erg goed, waardoor het voor horecabedrijven een echte winstmaker is als ze het kraanwater gebruiken in plaats van Spa Rood. Gemiddeld kost een glaasje water uit de kraan namelijk 15 cent. Mensen op het terras betalen voor een glaasje Spa Rood vaak 2,15. Horecaondernemers mogen het best op deze manier verkopen, maar ze moeten er dan wel eerlijk in zijn.

Om te voorkomen dat je opgelicht wordt in de horeca kun je bijvoorbeeld vragen of de ober het flesje Spa Rood pas opent in jouw bijzijn. Er wordt ook nog regelmatig opgelicht met de prijzen van dranken. Let er daarom op dat er altijd een kaart is waarop de prijzen van dranken staan, zodat je nooit verrast wordt met een te hoog bedrag voor je drinken.

Niet alleen de horeca, maar ook andere bedrijven lichten hun klanten op. Op internet kun je een test doen om wat meer over de verschillende soorten van oplichting te weten te komen. Deze test kun je op een site van de Europese Commissie vinden.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021