Excite

Oppassen met het sturen van sexy berichten

Het is verstandig om goed na te denken voordat je sexy berichten stuurt via de mail, chat of SMS met daarin naaktfoto’s. Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat er nog aardig wat gevaren aan het versturen van naaktfoto’s zitten.

Uit het onderzoek is gebleken dat 22% van de tienermeisjes en 18% van de jongens wel eens naaktfoto’s van zichzelf heeft verstuurd. En van de prille twintigers heeft ongeveer één derde foto’s van zichzelf verstuurd.

Privé foto’s, zoals de naaktfoto’s, worden zelden ook daadwerkelijk privé gehouden. Ze worden vaak doorgestuurd en in de ergste gevallen zelfs online gezet. Uit het onderzoek is gebleken dat 40% van de tienerjongens en ongeveer één derde van de jongemannen wel eens een foto heeft doorgestuurd die eigenlijk privé had moeten zijn.

Ook foto’s op telefoons kunnen in de verkeerde handen terecht komen. Het is al eens voorgekomen dat een Amerikaan zijn telefoon vergat in een restaurant. De telefoon werd gevonden door iemand anders en er bleken naaktfoto’s op te staan. Deze zijn vervolgens door de vinder op internet gezet.

Op het werk in de toekomst kan een naaktfoto grote problemen veroorzaken. Er zijn al vaker mensen geweest die ontslagen werden, toen naaktfoto’s van ze op het internet werden ontdekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021