Excite

Een mooi gebit dankzij de orthodontist

De orthodontist wordt vaak bezocht door jongeren. Maar ook volwassenen weten deze tandendokter steeds vaker te vinden. Vroeger was een beugel voor hen niet altijd nodig of betaalbaar, maar op latere leeftijd ontstaat soms toch de wens om het gebit aan te pakken. Gelukkig kan de orthodontist dan wat voor je betekenen.

Wanneer naar de orthodontist?

Volwassenen maken vaak een afspraak bij de orthodontist als ze last hebben van scheve tanden. Die tanden kunnen met een beugel soms rechtgezet worden. Dit geldt ook voor zaken als een overbeet of een kaak die naar voren of juist naar achteren ligt. Ook wie tanden mist, een brug wil plaatsen of gaten in het gebit op wil vullen door tanden te verplaatsen, is bij de orthodontist aan het juiste adres.

Verschillende soorten beugels

Voor kinderen zijn verschillende soorten beugels verkrijgbaar, voor volwassenen geldt dat ook. Omdat het dragen van beugels door volwassenen soms nog als vreemd gezien wordt, genieten vooral de onzichtbare varianten de voorkeur.

Een voorbeeld hiervan is de retentiedraad. Dit is een draadje dat achter de tanden geplaatst wordt. Dit draadje zorgt ervoor dat de tanden niet verschuiven. Het draadje kan je hele leven blijven zitten. Dit maakt niet uit, want je hebt er geen last van. Wel moet je natuurlijk goed opletten dat je het draadje goed schoonhoudt, zodat zich geen bacteriën kunnen ophopen.

Een ander praktisch onzichtbaar alternatief is de Invisalign. Dit is een gewone beugel, maar deze is helemaal gemaakt van plastic, transparante bitjes. Dit is wel een dure oplossing; de bitjes moeten namelijk elke twee weken vervangen worden.

Kosten van de orthodontist

Een bezoek aan de orthodontist is niet goedkoop en als je kiest voor een beugel, dan kun je erop rekenen dat je gemiddeld tussen de 1.500 en 2.500 euro kwijt bent. Wel is meestal af te spreken dat de kosten in termijnen betaald worden, bijvoorbeeld na elke controle een deel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021