Excite

Osteopathie: genezing door handen

Soms werken reguliere behandelmethodes niet of niet goed genoeg. Dan kun je je heil in het alternatieve circuit zoeken. Als je problemen hebt met de beweging van en in je lichaam, dan kom je uit bij osteopathie. Hierbij worden bewegingsbeperkingen via manuele therapie opgespoord en behandeld, waardoor klachten voorgoed kunnen verdwijnen.

Alles is in beweging

Alles in het menselijk lichaam beweegt. Zelfs als je slaapt, speelt zich nog van alles af. Als je daar problemen mee krijgt, dan zul je daar ook op elk moment van de dag last van hebben. Voor veel mensen is osteopathie daarom een uitkomst. Een osteopaat kijkt namelijk naar je lichaam als geheel. Dus als je last hebt van je benen, dan beperkt het onderzoek zich niet alleen tot je benen. De klachten kunnen namelijk ook heel ergens anders vandaan komen.

Handenwerk

Een osteopaat heeft geen gereedschappen of medicijnen, maar werkt alleen met de handen. Door te voelen kan de osteopaat zien waar de bewegingen haperen of waar een probleem zit. Door dit vervolgens los te maken, kan het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer geactiveerd worden. De osteopaat geeft dus het eerste zetje en je lichaam maakt het verder af.

De huisarts

Een osteopaat is geen huisarts, maar werkt er wel vaak mee samen. Als de huisarts ziet dat osteopathie de best mogelijke behandeling is, dan zal een doorverwijzing volgen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zijn dat osteopathie toch niet de best passende methode is. In dat geval kan de osteopaat een patiënt weer terugsturen naar de huisarts.

Jonge methode

Osteopathie is nog niet zo bekend in Nederland. Dat komt omdat de eerste osteopaten nog geen dertig jaar in Nederland te vinden zijn en men pas tien jaar bezig is met het bekender maken van osteopathie. Met succes, want het Nederlandse Register voor Osteopathie mag inmiddels worden bijgeschreven in het keurmerkregister van VWS.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019