Excite

Ouderdomsgen mogelijke verklaring voor 'eeuwige baby'

De 16-jarige Brooke Greenberg uit de Amerikaanse stad Baltimore lijkt in niets op een ‘normale’ 16-jarige. Ze heeft namelijk een onbekende aandoening die ervoor zorgt dat ze zich bijna niet verder ontwikkelt, waardoor ze ook wel ‘de eeuwige baby’ wordt genoemd.

Welke aandoening ze precies heeft weet nog niemand. Wetenschappers en medici hebben al talloze onderzoeken uitgevoerd en kunnen tal van ziekten en afwijkingen al afstrepen, maar wat ervoor zorgt dat de 16-jarige Brooke eruit ziet als een baby van 6 tot 12 maanden oud, blijft een raadsel.

Brooke heeft bijvoorbeeld nog steeds de lengte en het brein van een baby. Ook heeft ze nog steeds een melkgebit. Als je echter de celstructuur van de botten van het meisje analyseert, blijkt daaruit dat ze waarschijnlijk tien jaar oud is. Dit geldt ook voor haar tanden; die zouden eigenlijk acht jaar oud zijn. Haar lichaam ontwikkelt zich niet in één lijn, maar in delen, zo lijkt het.

Wetenschappers vragen zich nu af of er misschien een nog niet ontdekt ouderdomsgen is dat ervoor zorgt dat Brooke in bepaalde opzichten wel groeit, maar in andere opzichten niet. Dit zou kunnen verklaren waarom de verschillende onderdelen van haar lichaam zich op verschillende tempo’s ontwikkelen. Voor hoofdonderzoeker Richard Walker is dit een plausibele verklaring waar hij graag meer onderzoek naar uit zou willen voeren, zodat er wellicht wat meer licht op deze bijzondere zaak kan worden geworpen.

Afbeelding: Planetacurioso.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021