Excite

Ouders met jonge kinderen eten ongezonder

Ouders met jonge kinderen leiden misschien wel de drukste levens. Vaak zitten ze nog midden in hun carrière, moeten ze aandacht besteden aan hun partner en dan hebben we het nog niet eens over het meest tijdrovende klusje gehad: het opvoeden van jonge kinderen. Het is dan ook niet vreemd dat jonge ouders erg slecht eten.

Want wat is er nou makkelijker dan tussen het werk en de poepluiers door even snel een hamburger of een pizza te halen? Uiteraard zit al dat fastfood wel vol calorieën en verzadigde vetten. Bovendien zijn jonge ouders ook nog eens minder actief dan hun kinderloze leeftijdsgenoten. Dit alles heeft een onderzoek van de Universiteit van Minnesota uitgewezen.

Hoewel we dit zelf ook hadden kunnen bedenken, stipt het onderzoek wel een belangrijk punt aan. Voor de ouders is het natuurlijk niet zo erg om een tijdje wat slechter te eten. Maar de kans is aanwezig dat hun kinderen, in een belangrijke fase in hun leven, ook slecht eten voorgezet krijgen. Ongezonde voeding vanaf jonge leeftijd kan tot een verkeerd eetpatroon leiden, dat vervolgens obesitas kan veroorzaken.

De onderzoekers raden ouders met jonge kinderen dan ook aan goed te luisteren naar artsen. Door bijvoorbeeld een diëtist te bezoeken kunnen ongezonde eetgewoontes uitgebannen worden. Ook is het een goed idee om samen met je kind veel te bewegen. Dat kan in speciale klasjes, maar natuurlijk ook door af en toe een stevige wandeling of fietstocht te maken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jacobms

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020