Excite

Overgewicht bij baby's voorkomen

Steeds meer kinderen hebben last van overgewicht en baby's zijn al meteen het eerste slachtoffer van het klimaat van obesitas. Door slecht eten en weinig beweging hebben veel baby's al voordat ze hun eerste woordjes zeggen te maken met een te hoog gewicht.

Lichaamsbeweging

Het voornaamste probleem bij overgewicht bij baby's is dat ze te weinig lichaamsbeweging krijgen. Baby's liggen vaak per dag langer dan een uur in een wiegje, maxi-cosi of zo’n kuipje. Dat is slecht voor de ontwikkeling van het lichaampje. Baby's moeten in een box of op een kleedje tijd doorbrengen, om te leren zwaaien met hun armen en benen. Ook kunnen ze dan leren rollen. Hoewel de bewegingen misschien klein lijken, is het voor baby's een belangrijke manier om calorieën te verbanden.

Voeding baby's

Net als bij volwassenen, is het ook belangrijk om op de voeding van baby’s te letten. Zo is het niet verstandig om baby's de zogenaamde pyjamapapjes te geven voor het slapengaan. In deze papjes zitten veel calorieën en suikers die voor kleine kinderen onnodig zijn. Ook andere gemaksproducten moeten in verband met overgewicht bij baby's niet gevoerd worden. Ze zitten vaak vol met geur- en smaakstoffen. Het is beter om de voedingsadviezen vanuit het consultatiebureau of het Voedingscentrum op te volgen.

Gewicht peuters

Overgewicht bij baby's is een belangrijk onderwerp, omdat een aanleg voor obesitas zich al op jonge leeftijd ontwikkelt. Zo wennen baby's al vroeg aan (te) grote hoeveelheden eten en krijgen ze te veel suikers te verteren. Uit onderzoek is al vaak bewezen dat een te hoog gewicht bij peuters een verhoogde kans geeft op overgewicht op latere leeftijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021