Excite

Parfum trekt tijgers aan

Wie op safari gaat, kan maar beter even vooraf kijken welke soorten parfum er in de koffer zitten. Grote katten, zoals tijgers, jaguars en jachtluipaarden, worden namelijk aangetrokken door een aantal parfums, zo hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

Calvin Klein is favoriet en dan met name Obsession for Men. De dieren die deze parfum tegenkomen, nemen zo’n 11 minuten de tijd om hier eens goed aan te snuiven. Wetenschappers van de Wildlife Conservation Society kwamen hierachter toen ze voor een speciaal experiment de bomen in het verblijf van jaguars en jachtluipaarden in de dierentuin Bronx Zoo besprenkelden met de verschillende parfums.

Men denkt dat vooral de muskus die in de parfum verwerkt is aantrekkelijk is voor de dieren. Geuren als Charlie van Revlon en Beautiful van Estee Lauder vielen namelijk beduidend minder in de smaak en deze geuren zijn veel lichter. Na een paar seconden ruiken hadden de dieren het al gezien.

De wetenschappers kwamen er ook achter dat bepaalde parfums ook reacties uitlokten bij de dieren. Zo wreven een aantal dieren met hun wangen langs de bomen die met de parfums besprenkeld waren.

Met de resultaten van dit onderzoek kan ook nog wat gedaan worden: als de dieren kunnen worden gelokt met een speciaal parfum, dan kan het makkelijker zijn om de dieren bij elkaar te laten komen, bijvoorbeeld om ze te tellen.

Afbeelding: Flickr account law_keven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021