Excite

Partner vind je in de stad!

Wie graag een aantrekkelijke partner – zowel qua uiterlijk als economisch gezien – wil hebben, kan overwegen om te verhuizen. De grote stad blijkt namelijk de beste plek te zijn om een interessante partner te vinden.

Ondanks de hoge huizenprijzen, vertrekken veel singles naar de stad. Omdat het vaak singles zijn die aantrekkelijk zijn en ook wat te bieden hebben, slagen ze ook relatief vaak in hun doel. Dit blijkt uit een onderzoek van Pieter Gautier, Michael Svarer en Coen Teulings, respectievelijk VU-econoom met collega en medewerker van het CPB. Ze ondervroegen voor hun onderzoek 24.000 Denen, om zo tot een representatieve uitkomst te komen.

Ook het omgekeerde blijkt waar; mensen die minder goed in de markt liggen, blijven vaak weer in de provincie hangen, waar ze dan alsnog een partner vinden of alleen achter blijven. Als de succesvolle singles een relatie hebben, dan vertrekken ze vaak weer uit de stad. Dit is niet alleen toe te schrijven aan een eventuele kinderwens, want ook koppels die nooit kinderen krijgen, vertrekken uit de stad.

En dat is maar goed ook, want uit een eerder onderzoek is al gebleken dat huwelijken in de stad juist weer veel vaker stranden dan op het platteland. In de stad zijn de verleidingen groter, omdat er weer veel meer singles wonen. De kans dat het misgaat is, zo bewezen de drie onderzoekers al eerder, dus groter.

Afbeelding: Flickr account Jane Rahman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021