Excite

Welke manieren van permanente ontharing zijn er?

Ontharen kan vervelen en lastig zijn. Dan kan het handig zijn als je permanente ontharing kunt doen. Je kunt de permanente ontharing op meerdere manieren doen. Niet elke manier is geschikt. Daarbij zijn de huid - en haarkleur van belang.

Elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen wordt elk haarzakje kapotgemaakt. Dit gebeurt door middel van een stroomstootje. In het haarzakje wordt een naaldje geschoven. Dit moet haartje voor haartje gebeuren en is dus erg tijdrovend. Het is wel zeer effectief, maar het kan maanden tot jaren duren voor alle haren weg zijn. De behandeling is duur en vooral geschikt voor kleine oppervlaktes. Bovendien is het een pijnlijke behandeling, al verschilt dat per persoon. Het is geschikt voor elke huidkleur en ook voor elk haartype.

Elektrische Optische Synergie (ELOS)

Deze methode combineert radiofrequentie met lichtenergie. Hier kunnen honderden zakjes tegelijkertijd worden vernietigd. Het is een snelle, pijnloze behandeling en geschikt voor grote oppervlakten. Ook is het een behandeling waarvoor veel vakkundigheid vereist is, omdat de behandelkop goed gericht moet worden, anders kunnen er brandwonden ontstaan. De behandeling is geschikt voor donker haar. Voor lichtere typjes is het minder geschikt en kan alleen wanneer blonde, grijze en rode haren voldoende pigment bevatten.

Laser

De laser is een van de bekendere methodes om permanent te ontharen. De laser geeft intensief licht van één golflengte. Dit is rond de 800 nanometer. De vernietiging van de haarzakjes gaat per honderden tegelijkertijd en is effectief voor grote oppervlaktes. Ook is het redelijk pijnloos, het voelt als een lichte prikkel.Deze methode is geschikt voor donker haar en voor mensen met rood haar. Bij de roodharigen moet wel genoeg pigment in de haarzakjes zitten. Bij blond, wit of grijs haar is het niet echt effectief en is het dus ook niet aan te raden. Ook kan een donkere huid mogelijk negatieve effecten geven, omdat een donkere huid soms door de laser aan wordt gezien voor haar.

Intense Pulsed Light (IPL)

Dit is een zeer krachtige flitslamp en met elk lichtimpuls worden honderden haartjes tegelijkertijd vernietigd. Er wordt gebruik gemaakt van breedspectrum-licht. Dit licht heeft een grote verscheidenheid van golflengtes en combinaties daarvan en kan dus op de huid- en haarkleur afgestemd worden. Het is een effectieve behandeling en zeer geschikt voor grotere oppervlakten. Voor deze behandeling is veel vakkundigheid vereist, dus niet iedereen zal het kunnen. De methode is redelijk pijnloos net zoals bij de laser, maar niet iedereen zal het goed kunnen verdragen. Deze methode is eveneens het meest geschikt voor donker haar. Rood haar verschilt per persoon. Ook bij deze methode is er weinig effect te zien bij witte, blonde en grijze haartjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021