Excite

Pil vergeten: wat nu?

Het overkomt bijna iedere vrouw wel eens: door de drukte de pil vergeten. Als het jou overkomt, is het belangrijk om te weten of dat betekent dat je de kans loopt zwanger te worden of dat je nog steeds goed beschermd bent. Dit kun je op een vrij eenvoudige manier achterhalen.

Uren tellen

De pil neem je altijd op een vast tijdstip in, bijvoorbeeld 's morgens om 8 uur. Als je de pil vergeten bent, tel dan hoeveel uur geleden je deze eigenlijk in had moeten nemen. Als je maximaal twaalf uur te laat bent - dus in dit geval om 8 uur 's avonds ontdekt dat je de pil nog niet geslikt hebt - dan hoef je je geen zorgen te maken. De werking van de pil is dan nog precies hetzelfde. Let er wel op dat je de volgende pil weer op de vaste tijd inneemt. Dat kan dus betekenen dat je binnen vrij korte tijd twee keer een pil slikt.

De betrouwbaar van de pil te laat innemen

Is het al langer dan 12 uur geleden dat je de pil eigenlijk in had moeten nemen? Dan is de pil niet meer altijd betrouwbaar. Als je één pil bent vergeten, dan moet je die alsnog innemen en de pilstrip verder opmaken op de manier zoals je dat anders ook zou doen. Ben je twee of drie pillen vergeten? In dat geval is de week waarin je zit van belang. Zit je in de eerste week, neem dan de vergeten pil alsnog in, volg de rest van de strip en zorg bij het vrijen voor bescherming tijdens de eerste zeven dagen daarna. Vergeet je de pillen in week twee? Slik ze dan alsnog. Je bent dan beschermd.

Stoppen met de pil

Ben je twee of drie pillen in de derde week vergeten? Stop dan meteen nadat je de pil vergeten bent met de strip waar je mee bezig bent en begin na zeven dagen met een nieuwe strip. Je kunt ook de strip afmaken en zonder pilpauze aan een nieuwe strip beginnen. Vergeet je vaker en regelmatig pillen? Dan is een andere anticonceptiemethode misschien beter geschikt voor je.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021