Excite

Pilates apparatuur: maakt sporten mogelijk voor iedereen

Pilates apparatuur is voor iedereen geschikt, zoals de uitvinder Joseph Pilates bedoeld heeft. De pilates apparatuur maakt het mogelijk dat iedereen zijn gehele lichaam kan trainen. Door training met pilates apparatuur bereik je een balans tussen lichaam en geest.

Oefeningen

Met behulp van verschillende apparaten wordt bij pilates gewerkt aan het centrum van de kracht: buikspieren, rugspieren, dijbeenspieren en bilspieren. Voor alle spieren en spiergroepen bestaan verscheidene pilates apparaten met bijbehorende oefeningen. Sommige oefeningen zijn geschikt voor een specifiek apparaat. Er zijn ook oefeningen die je op meerdere apparaten kan uitvoeren. Aangeraden wordt de oefeningen te doen onder begeleiding van een instructeur. De pilates apparatuur wordt dan optimaal gebruikt zoals jouw lichaam nodig heeft.

Reformer

Dit apparaat traint het gehele lichaam. Het geeft het lichaam een nieuwe vorm. De vorm van het apparaat lijkt op een bed met daarop een glijdende plaat en voetstang. Aan de reformer zitten veren, lussen en katrollen. Op dit apparaat kan je liggen, zitten en staan.

Cadillac

Op dit pilates apparaat maak je rol- en stretchbewegingen. Hierdoor versterk je de rug en buik. Het apparaat heeft een horizontaaltafelblad en is in eerste instantie gemaakt voor patiënten die gebonden zijn aan bed. Het is een zeer effectief en veelzijdig apparaat. Het zorgt voor flexibiliteit van het lichaam en versterkt de wervelkolom.

Chairs

Hiermee train je de gewrichten. Op dit pilates apparaat kan je staan of liggen en het heeft verstelbare veren. De gewrichten worden getraind doordat de spieren eromheen versterkt worden. Hierdoor blijven beide helften van het gewricht in evenwicht.

Barrels

Hiervan zijn twee apparaten het bekendst: de Spine Corrector en de Ladder Barrel. Deze pilates apparaten trainen de rug- en buikspieren. Door de oefeningen versterken en stabiliseren de spieren. Op dit apparaat lig je met je rug of buik over de ronding waardoor je goed kan stretchen en spieren kan trainen.

Voor iedereen

Joseph Pilates was een man die niet stevig gebouwd was en een zwakke gezondheid had. Hij heeft pilates ontworpen zodat hij toch kon werken aan een goede conditie en een sterk lichaam. De pilates apparaten kunnen daarom gebruikt worden door iedereen. Pilates en de pilates apparaten worden vaak toegepast voor mensen die revalideren of blijvende beperkingen hebben.

De oefeningen die uitgevoerd worden op pilates apparatuur verbeteren de verbinding tussen de spieren. De spieren worden steviger. Het lichaam wordt sterk en krijgt een slankere vorm. Tevens beheers je het eigen lichaam beter. Je hebt minder kans op blessures en je lichaam herstelt zich sneller. De pilates apparaten zorgen voor een goede work-out voor ieder mens.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020