Excite

Op zoek naar pilates lessen?

Wat is pilates? 

Pilates klinkt je misschien wel bekend in de oren, maar wat is het nu precies? Pilates is een fitnessmethode die werd ontwikkeld door Joseph Pilates in de beginjaren van de 20e eeuw. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog werd de methode toegepast om veteranen te rehabiliteren. Pilates richt zich namelijk niet alleen op het lichamelijke, maar ook op het geestelijke aspect van gezondheid. De focus in pilates ligt dan ook op concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Het zal dus niet zo zijn dat je je volledig in het zweet rent met pilates. Integendeel, het is een rustige, maar toch ook intensieve, vorm van sport.

Vormen van pilates

Er zijn verschillende vormen van pilates lessen te vinden. Ga van te voren op onderzoek uit en bedenk welke pilates versie het beste bij je past. Bekijk op het internet wat de verschillende vormen inhouden, of neem een proefles pilates in de sportschool om te ontdekken of het bij je past.

Pilates in de sport school

Vele sportscholen bieden pilates lessen aan. Neem gerust contact op met die ene sportschool bij jou in de buurt om te vragen of je er pilates lessen kunt volgen. Heb je (nog) geen vaste stek wat betreft sporten? Op het internet kun je je oriënteren waar er lessen worden gegeven in pilates bij jou in de buurt. Op de website van de sportschool is vaak gelijk te zien wat voor lessen ze aanbieden. Dus als pilates er op staat, kun je er van uitgaan dat ze het ook daadwerkelijk aanbieden. Kijk dan ook gelijk even hoeveel de lessen kosten en vergelijk het eventueel met het aanbod in andere sportscholen.

Pilates thuis

Je kunt ook pilates lessen online volgen, of thuis met een pilates dvd je oefeningen doen. Zeker als je niet graag naar de sportschool gaat, is dit een goede optie. Je kunt dan in je eigen tijd en in de privacy van je eigen huis toch aan je conditie werken. Ben je een echte beginner? Dan is het misschien verstandiger om toch eerst even een paar lesjes onder begeleiding te nemen. De kans op blessures is namelijk groot wanneer je de oefeningen nog niet goed onder de knie hebt. Een instructeur kan je daarbij eerst goed op weg helpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021