Excite

Pillow Talk verbetert LAT-relatie

Mensen met een LAT-relatie zien elkaar vaak veel minder dan mensen die ook daadwerkelijk bij elkaar wonen. Hierdoor is het op sommige momenten moeilijk om je met elkaar verbonden te voelen. Daarom komt studente Joanna Montgomery met het interactieve project Pillow Talk, bedoeld om geliefden die niet bij elkaar zijn, toch met elkaar te verbinden.

Voor het project krijgen alle deelnemers een kussen voor hun bed en een sensor die ze ’s nachts moeten dragen. De sensor communiceert met het kussen van de ander. Zodra die naar bed gaat, begint het kussen van de ander zachtjes te gloeien, om een soort aanwezigheid weer te geven. Wie dan echt op zijn kussen gaat liggen, kan het hart van de ander via de sensor horen kloppen. Hierdoor is er altijd intiem contact tussen twee geliefden, ook als ze kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Voor het project is gebruik gemaakt van een ontvanger uit een Polar horloge. In het kussen zit onder meer een plat paneel met speakers en lichtjes. Het paneel kan in principe in ieder kussen geplaatst worden.

Het project is recentelijk gestart en loopt voorlopig nog even door om te zien hoe het werkt. Eerder is ook al geprobeerd om in plaats van een sensor op de borst gebruik te maken van een sensor om de pols, maar voor dit doeleinde bleek een sensor op de borst het best passend. De sensor is ‘verpakt’ in een zachte riem, die je tijdens het slapen bijna niet voelt. Uiteraard is het systeem ook bedoeld voor mensen die geen LAT-relatie hebben, maar die gewoon op het moment niet samen kunnen zijn!

Afbeelding: Flickr account Wonderlane

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021