Excite

'Pissebedden eten helpt tegen hooikoorts'

  • © Getty Images
Nu de pollen weer in de lucht hangen - en dat zelfs wat extreme vormen aan begint te nemen - spelen bij veel mensen ook weer hooikoortsklachten op. Dit leidt tot een run op de tabletjes bij de supermarkt, drogist en apotheek, maar ook tot een diversiteit aan nieuwe hulpmiddelen. Eén van de huismiddeltjes die we de laatste tijd steeds vaker langs zien komen is het eten van levende pissebedden.

Steeds meer mensen beweren dat ze van hun hooikoortsklachten af zijn gekomen door één of meerdere levende pissebedden op te eten. Hoofdredacteur Jossine Modderman van LindaNieuws probeerde het ook en was - na het eten van drie beestjes - inderdaad van haar klachten af. Wel merkt ze zelf op dat dit ook deels tussen haar oren kan zitten.

Volgens experts zou het eten van een pissebed wel degelijk effectief kunnen zijn. Pissebedden bevatten namelijk dezelfde moleculen als de stoffen die bij hooikoortspatiënten een allergische reactie veroorzaken. Hierdoor werkt het eten van pissebedden hetzelfde als immunotherapie. Die moleculen scheidt de pissebed echter alleen af als deze in leven is. Het eten van een dood exemplaar heeft niet zoveel zin.

Maar waar smaakt zo'n pissebed dan naar? Volgens mensen die het zelf geprobeerd hebben heeft een pissebed een beetje een ziltige smaak. Dit zou komen doordat de beestjes vroeger in zee leefden. Tegenwoordig leven ze op het land, maar zoeken ze wel bij voorkeur wat vochtige plekjes op. Als je zelf een pissebed op wilt sporen om op te eten, kijk dan vooral onder je terrastegels; daar verzamelen er zich altijd wel een aantal!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021