Excite

Plantaardige boter verlaagt je cholesterol echt!

Twee bekende fabrikanten van boter waren aangeklaagd omdat zij onterecht zouden claimen dat hun producten een positieve invloed hadden op het cholesterol. Inmiddels is de zaak onderzocht en de conclusie is bekend: de bewuste producten, Benecol en Flora pro.activ, blijken echt een positieve invloed te hebben op het cholesterolgehalte.

Daarmee verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten. In Brittannië alleen al sterven hier jaarlijks 110.000 mensen aan. Ongeveer twee op de drie volwassen Britten hebben een verhoogd cholesterolgehalte. Dit kan verstopte aderen veroorzaken, wat vervolgens kan leiden tot hartfalen.

Beide boterproducten bevatten actieve plantaardige ingrediënten die ervoor zorgen dat het cholesterol niet in de bloedstroom terecht komt. Als de boter dagelijks gebruikt wordt, dan zou het gehalte slechte cholesterol, ook wel bekend als LDL, met maar liefst 15 procent verlaagd kunnen worden.

Dit biedt een prachtig alternatief voor de pillen die veel mensen op dit moment gebruiken. Die werken wel, maar zorgen voor allerlei bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld spierpijn. De uitspraak met betrekking tot deze producten zou ervoor kunnen zorgen dat mensen meer aandacht krijgen voor de invloed van een gezonde levensstijl. Bovendien kan het ertoe leiden dat mensen zich meer verdiepen in wat ze nu eigenlijk eten en wat wel of niet verstandig is.

De fabrikanten zijn natuurlijk ook ontzettend blij met de uitspraak. Unilever, die verantwoordelijk is voor Flora pro.activ, doet al sinds de jaren ’80 onderzoek naar de invloed van bepaalde plantaardige eigenschappen op het cholesterolgehalte en gebruikt dit ingrediënt ook in onder andere drankjes.

Afbeelding: Flickr account Robert S. Donovan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021