Excite

‘Pocket toilet’ biedt uitkomst bij vakanties of festivals

Het overkomt de beste wel eens: ergens zijn en plotseling naar het toilet moeten, terwijl er geen mogelijkheid is om te gaan. Wat doe je dan? Achter een bosje? Of gewoon heel erg goed proberen op te houden? Nee, je kunt veel beter zorgen voor een Pocketoilet! Deze handige accessoire kost nog geen vier pond en is onder meer bij Halfords te koop. Dat steeds meer mensen het gemak van het ding gaan inzien, blijkt wel uit het feit dat de verkoopcijfers in rap tempo stijgen.

Halfords onderzocht wanneer de verkooppieken ontstonden en concludeerde dat dat in het bijzonder was rond grote muziekfestivals, zoals The Big Chill, T in the Park en Glastonbury. Ook vorig jaar december bereikten de verkoopcijfers snel grote hoogten. Dit doet vermoeden dat de mobiele toiletten ook volop weggegeven worden tijdens de feestdagen. Ook de vele tripjes naar familie zijn natuurlijk reden om een pocket toilet aan te schaffen. Ze passen immers prima in het handschoenenvakje.

Maar wat is het nu eigenlijk, zo’n pocket toilet? In feite is het niets anders dan een pad in een klein plastic zakje. Wie nodig moet, plast in het zakje. Vervolgens zorgt de pad ervoor dat de plas binnen enkele seconden wordt omgezet in een soort gel. Deze gel lekt niet, ruikt niet en is ook niet smerig. Vooral voor mannen is het een prima oplossing. Vrouwen kunnen iets meer moeite hebben met precies in het zakje plassen.

Afbeelding: POCKETOILET™

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021