Excite

Positieve effecten van alcohol

Verschillende onderzoekers hebben bewijs dat alcoholconsumptie op allerlei manieren kan bijdragen aan een gezond lichaam en een heldere geest. Uiteraard geldt dit alleen voor alcoholconsumptie met mate. Schenk dus een glaasje in en laat je inspireren door het onderzoek in dit artikel.

Alcohol en gewicht

Het is een algemene opvatting dat alcohol dik maakt. Zo zitten er redelijk wat calorieën in alcoholische dranken. Toch heeft een onderzoeksteam uit Boston aangetoond dat vrouwen die iedere dag één of twee glazen rode wijn dronken, dertig procent minder kans hadden op overgewicht dan niet-drinkers. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer geneigd is om calorieën te verbranden.

Alcohol en hersens

Geloof het of niet, maar alcohol heeft een positieve invloed op je hersenen. In Illinois ontdekten wetenschappers dat mensen na twee glazen bier sneller en beter waren in het oplossen van problemen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met toenemende creativiteit van je hersenen na een paar borrels.

Alcohol en medische problemen

Uit verschillende onderzoeker blijkt dat alcohol bepaalde medische problemen kan voorkomen. Zo is pas geleden in Japan ontdekt dat een ingrediënt van bier kan helpen bij het voorkomen van longontstekingen. In Spanje deed men onderzoek naar de invloed van rode wijn op de gezondheid van je huid. Wat blijkt? Rode wijn kan bescherming bieden tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Aan de Northwestern University in Amerika en aan de University of California werd ontdekt dat alcohol bepaalde hormonen stimuleert die essentieel zijn voor gezonde botten. Tenslotte toonde een studie van de Harvard Medical School aan dat wijndrinkers een lager sterftecijfer hebben dan bier- en likeurdrinkers en dan niet-drinkers. Hartstikke goed dus, die extra borrel!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021