Excite

Prada introduceert nieuwe bananen-trend

Prada staat erom bekend regelmatig dé voorloper te zijn van nieuwe trends en dat was nu niet anders. Bij de introductie van haar nieuwe collectie bleek dat maar weer. Hoewel sommige nieuwe ideeën toch wel héél bijzonder zijn...

Het meest opvallende onderdeel uit haar show was ongetwijfeld het bananendessin dat op de kleding voor kwam. Verder bestond de collectie vooral uit bijzondere combinaties met felle kleuren. Rood, roze, blauw, groen, paars, zwart: alle kleuren van de regenboog waren in de collectie verwerkt. Dat kleur een belangrijke rol speelt, was al te zien in het eerste ensemble dat op de catwalk verscheen: dit bestond uit een heel fel oranje jurkje met bijzonder korte mouwen. Het enige dat in de collectie ontbrak, was het minirokje en superkorte topjes: die zie je eigenlijk nooit in een show van Miuccia Prada.

Naast dat de kledingstukken stuk voor stuk een krachtig statement uitstraalden, was de make-up ook erg opvallend. Knallende zilveren oogschaduw, zwaar aangezette wenkbrauwen en strenge kapsels maakten de look helemaal compleet.

Uiteraard was ook gedacht aan passende accessoires: enorme plateauzolen die soms uit wel drie of vier lagen bestonden, prachtige sleehakken, uitgevoerd in allerlei contrasterende kleuren, rood/wit gevlochten flamingoschoenen: het was zomaar een greep uit het aanbod. De modellen droegen ook bijna allemaal enorme zonnebrillen met stevige monturen.

Al met al zorgde de show van Prada er in ieder geval voor dat je weer zin kreeg in het voorjaar en de zomer.

Afbeelding: NYmag

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021