Excite

Gewicht verliezen met het Pronokal dieet

Afvallen is niet gemakkelijk. Behalve de gangbare dieetmethodes die in honderden boeken beschreven zijn, kan ook de huisarts speciale diëten voorschrijven. Het Pronokal dieet is daar een goed voorbeeld van. Pronokal is een medische afvalmethode waarbij je in korte tijd veel kilo's verliest. De laatste fase van het dieet is erop gericht om jezelf een gezond eetpatroon aan te wennen.

Het Pronokal dieet: wat eet je?

Het Pronokal dieet lijkt op vele andere succesvolle manieren om gewicht te verliezen. Het dieet is gebaseerd op eiwitrijke en caloriearme voeding. Om genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen werkt de diëtist met eiwitrijke shakes. Deze shakes of drankjes bestaan uit surrogaatproteïnes, aangevuld met vitamines en mineralen om het minimale dat je lichaam nodig heeft, binnen te krijgen. Deze shakes maken het grootste deel uit van het dieet. Door weinig voeding te eten wordt je lichaam gedwongen om lichaamsvet om te zetten in energie, iets waar normaal je voeding voor wordt gebruikt.

Tweede fase van het Pronokal dieet

De drankjes en shakes zijn onderdeel van een programma zoals voorgeschreven door een diëtist die werkt met Pronokal. Het dieet is gemaakt op jouw streefgewicht. Zodra je tachtig procent van je gewicht kwijt bent is het tijd voor de tweede fase van Pronokal. Hier bouw je de aantallen shakes af en wordt je geleerd om gezonde voeding te eten en meer te bewegen. Uiteindelijk is het idee dat je niet opnieuw veel gewicht aankomt en niet vervalt in een jojo-effect.

Prijs van het Pronokal dieet

Het Pronokal dieet kost ongeveer tien euro per dag. Hiervoor krijg je alle proteïneshakes en deskundige begeleiding van een diëtist. In totaal zal een volledige kuur op ongeveer 1.500 euro uitkomen.

Is het Pronokal dieet schadelijk?

Er is veel kritiek op het Pronokal dieet. Niet omdat het niet werkt, maar omdat het je lichaam veel schade kan toebrengen. Zo is er kans op lever- en nierfalen, botontkalking, verhoogd cholesterol, een ongezonde stofwisseling en zelfs kanker. Het is dan ook niet voor niets dat alleen mensen met lever en nieren in topconditie dit dieet kunnen volgen.

Bovendien is het dieet maximaal geschikt voor een paar maanden, omdat het lichaam anders blijvend beschadigd kan raken. Ten slotte kan het Pronokal dieet alleen onder medische begeleiding gevolgd worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021