Excite

Houd je prostaat gezond

Veel mannen krijgen op latere leeftijd last van hun prostaat. Ongemakkelijk en soms zelfs levensgevaarlijk, met name in het geval van prostaatkanker. Gelukkig zijn er manieren om je prostaat gezond te houden. Het bespaart je misschien niet elke gezondheidskwaal, maar het levert je zeker voordelen op. En moeilijk is het in ieder geval vast niet!

De beste verzorging voor je prostaat

De prostaat is de allergrootste mannelijke klier. Het is dus belangrijk dat deze in goede conditie gehouden wordt. Dat kan bijvoorbeeld door gezond te eten. Uit onderzoek is gebleken dat tenminste twee stukken fruit de kans op prostaatkanker verkleinen. En dat is niet het enige: ook broccoli is een groente die erg goed is voor de prostaat. Broccoli zou zelfs in staat zijn om ontstane tumoren te verkleinen. Dit geldt ook voor tomaat. Goed voor je prostaat zorgen stopt niet bij gezond eten. Ook voldoende lichaamsbeweging is belangrijk. Als je lichamelijk actief bent, dan heb je 30 procent minder kans op het ontwikkelen van prostaatproblemen. Ook regelmatig seks hebben is goed; wie vijf keer per week ejaculeert heeft 30 procent minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Dat bewegen kun je het beste buiten doen, want uit Brits onderzoek is gebleken dat daglicht je beschermt tegen prostaatproblemen. Dit komt door de vitamine D3 die in je lichaam wordt aangemaakt op het moment dat je wordt blootgesteld aan vitamine D3.

En wie denkt dat gezond eten en gezond leven betekent dat je helemaal niets meer mag, kan gerust zijn: 4 tot 7 glazen rode wijn per week verkleint de kans op prostaatkanker met maar liefst 40 procent. Witte wijn heeft dit effect nauwelijks.

Vitamines en mineralen

Overigens is het niet zo dat alle vitamines en mineralen een positieve werking hebben tegen prostaatkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat te veel zink de kans op prostaatkanker kan vergroten. Neem daarom liever geen vitaminepreparaten met hoge doses, maar zorg voor een evenwichtige en gevarieerde voeding. Dan krijg je binnen wat je prostaat nodig heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021