Excite

Rachel-look blijft populair

De meeste kapsels van celebrities worden gedurende bepaalde tijd gekopieerd, maar verdwijnen dan weer even rap als ze gekomen zijn. Dat lijkt echter niet te gelden voor het kapsel van Rachel uit Friends. Het laagjeskapsel dat Jennifer Aniston beroemd maakte, wordt nog steeds door vrouwen gekopieerd. Sterker nog, 11 miljoen Britse vrouwen probeerden het al uit.

De bedenker van dit kapsel was kapper Chris McMillan. Hij knipte Jennifer voor haar rol als Rachel in 1994. Sindsdien is dit kapsel steeds populairder geworden en wordt het nog dagelijks geknipt. Ook erg geliefd is de hairdo die Meg Ryan had in de film Sleepless in Seattle uit 2003. Ongeveer een derde van alle vrouwen heeft dat kapsel al eens uitgeprobeerd.

Op de derde plek komt een iets ‘recenter’ kapsel, namelijk de bob van Dannii Minogue. Haar kapsel blijkt veel populairder te zijn dan het kapsel van zuslief Kylie. Andere kapsels die veel vrouwen kopiëren zijn de kapsels van Victoria Beckham, Farah Fawcett en het korte kapsel dat Diana altijd droeg.

Expert en kapper Mark Woolley weet overigens wel waarom het Rachel-kapsel nog steeds zo populair is: het zou speciaal bedoeld zijn om vrouwen mooi te maken. Dankzij de verschillende laagjes wordt de vorm van het gezicht geaccentueerd, waardoor ze mooier uitkomen. Bovendien werkt het heel makkelijk: inspiratie vinden bij bekende mensen en dan vervolgens met een foto naar de kapper gaan!

Afbeelding: Flickr account Hot Rod Homepage

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021