Excite

Ralph Lauren blundert opnieuw met foto model

Heb jij ook wel eens het idee dat de modellen in de reclamecampagnes van Ralph Lauren er onmogelijk mager uit zien? Dan zou je daar best eens gelijk in kunnen hebben! Voor de tweede keer in korte tijd blijkt dat het modemerk de foto’s van een model dusdanig bewerkt heeft, dat het model veel dunner lijkt dan ze in werkelijkheid is.

Deze keer gaat het om een foto van Valentina Zelyaeva die te zien was in de Australische webwinkel van Ralph Lauren. Vreemd genoeg waren zowel een retoucheerde als een niet-geretoucheerde foto op de website te zien. De verschillen tussen beide foto’s zijn goed zichtbaar. Op de ene foto heeft Valentina duidelijk een slank figuur, terwijl de geretoucheerde foto veel meer naar mager neigt.

Zelfs als de originele foto niet ook online verschenen zou zijn, is het duidelijk dat er met de ‘magere’ foto geknoeid is. Het retoucheren zelf is namelijk niet erg zorgvuldig aangepakt. Zo is er helemaal geen rekening gehouden met de verschillende verhoudingen, waardoor het hoofd van het model praktisch even groot is als haar lijf ten hoogte van haar heupen. Ook de rimpels in haar broek zijn op een onhandige manier weggewerkt.

Het is niet de eerste keer dat Ralph Lauren op deze manier in het nieuws komt. Een week geleden was een afbeelding van model Filippa Hamilton al dusdanig geretoucheerd, dat haar hoofd zelfs groter was dan haar middel. Toen gooide het bedrijf het op een foutje; de foto zou niet goedgekeurd zijn en had helemaal niet uit mogen komen. Of dat dit keer weer het geval is, zullen we vast nog horen: Ralph Lauren heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.

Afbeelding: Ralph Lauren

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021