Excite

recepten koud buffet: rode pastasalade

Rode pastasalade

Bij een koud buffet kan een heleboel, zolang het maar koud is. Hieronder vind je een van die recepten voor een koud buffet: rode pastasalade

Benodigdheden

  • 1 zak fusilli van 500 gr
  • 1 bakje amandelschaafsel van 55 gr
  • 2 sneetjes wit casinobrood zonder korst
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 pot hele geroosterde paprika's van 465 gr (zelf roosteren kan natuurlijk ook). Bewaar hiervan ook het vocht.
  • 1 teen knoflook
  • 2 schaaltjes gerookte kipfilet in reepjes van ongeveer 160 gr per bakje
  • 2 bakjes cherrytomaten van ongeveer 250 gram per bakje
  • Peper
  • Zout
  • Staafmixer
  • Bereiding

  • 1. Koop de pasta beetgaar en volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet en spoel daarna de pasta met koud water.
  • 2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten tot het schaafsel goudbruin is.
  • 3. Week het brood voor 2 minuten in de melk. Knijp het daarna uit en doe het in het kom. Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika's, de knoflook en de helft van het geroosterde amandelschaafsel toe.
  • Pureer dit alles met de staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 4. Meng de saus door de pasta. Snij de rest van de paprika's in reepjes en meng dit samen met de kip en de tomaten en verspreid dit in de pastasalade. Bestrooi de salade met de rest van het amandelschaafsel.
  • Laat de salade eerst afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Zo blijft hij het langste goed.
  • Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017