Excite

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Review our cookies information for more details.

Recepten voor een heerlijke koud buffet maken

Wil je makkelijke recepten voor een heerlijke koud buffet maken? Dat kan! Een koud buffet is namelijk erg handig, aangezien je heel makkelijk alle schotels de dag er voor kunt klaar maken. Je hoeft ze alleen nog maar koel te bewaren tot de feest. Maar wat kun je nou serveren op zo'n koud buffet? Hieronder volgen een aantal simpele, maar lekkere recepten die je eenvoudig zelf kunt maken.

Gazpacho

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 paprika's
  • 2 sjalotjes of een kleine ui
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Pel en ontpit de tomaten. Halveer daarna de komkommer en schraap de zaadjes eruit. Verwijder vervolgens de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's. Pel de sjalotjes en knoflook. Pureer dan de paprika, tomaten, komkommer, sjalotjes en de teentjes knoflook. Voeg een scheutje olijfolie en de koude groentebouillon. Breng het op smaak met zout en peper en meng het goed met elkaar. Wrijf de soep eventueel door een zeef en zet het een aantal uren in de koelkast om goed koud te worden. Klaar om geserveerd te worden!

Gevulde eieren

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • fijngehakte peterselie
  • 100 gram verse roomkaas
  • 3 à 4 eetlepels mayonaise
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de eieren hard en laat ze vervolgens schrikken onder koud water. Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door midden. Haal de dooiers eruit en prak ze fijn. Meng het daarna met roomkaas, peterselie en mayonaise. Breng het op smaak met zout en peper. Vul het mengsel in een garneerspuit en spuit het eidooiermengsel zorgvuldig in de eieren. Garneer eventueel met een beetje paprikapoeder of fijngehakte peterselie.

Rijstsalade

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • blikje maïs
  • blikje tonijn
  • doperwten
  • scheutje olijf- of zonnebloemolie
  • een paar eetlepels mayonaise
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en laat het afkoelen. Laat ondertussen de maïs en tonijn uitlekken. Overgiet de doperwten met wat kokend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng vervolgens in een kom de rijst, doperwten, tonijn, mayonaise, maïs en olie goed met elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Stokbrood met kruidenboter

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Meng de boter, olijfolie, uitgeperste teentjes knoflook, peterselie, zout en peper goed met elkaar. Snijd vervolgens de stokbrood in grote, schuine plakken. Besmeer de plakken royaal met kruidenboter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2014