Excite

Recepten voor zomers genieten zonder moeite!

Natuurlijk wil je in de zomer ook lekker eten, maar waarschijnlijk kun je niet altijd de energie en het enthousiasme opbrengen voor het koken van een complete maaltijd. Gelukkig hoeft dat ook niet meer, want Australiër Bill Granger deelt zijn zomersuccessen met ons. Kenmerken? Eenvoudig, licht én lekker!

Wat dacht je bijvoorbeeld van Griekse yoghurt? Gevuld met wat lekker vers fruit of een beetje munt kun je deze yoghurt eten, maar ook gebruiken als basis voor saus. Fruit mag ook niet ontbreken in je kast: van vers seizoensfruit kun je op ieder moment genieten, zowel gecombineerd met salades als apart!

Natuurlijk kun je ook in de zomer niet zonder vezels. Sla daarom lekker veel platte broden in en bewaar die in de vriezer. Als je ze wilt eten, dan kun je ze gemakkelijk met wat zout, peper en olijfolie op de barbecue of in de oven opwarmen. Combineer de broden met wat kaas, gegrild vlees en een salade.

Wist je trouwens dat je zo’n zomerse salade ook extra vol kunt maken door hier wat bonen uit blik (zonder het water!) bij te doen? Met sla, bonen, wat kruiden, olijfolie, selderie of komkommer, citroensap en een dressing heb je een complete maaltijdsalade.

Tot slot: geen zomer is compleet zonder een lekker ijsje! Zorg er daarom altijd voor dat je een flinke bak ijs in de vriezer hebt staan, zodat je deze kunt gebruiken als toetje, als extraatje bij een salade of een pannenkoek, of gewoon even voor tussendoor.

Afbeelding: Flickr account renzo358

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021